EN

ניוקי טעים עם תחליף גבינה מלוחה ברוטב שמנת

Gnocchi

רכיבים:

  • 1/2 קילו תפוח אדמה קלוף ומבושל
  • 1 כוס קמח 1 כף סולת 1 חלמון של ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 125 גרם תחליף גבינה מלוחה (מגורד)

לרוטב שמנת:

  • 125 גרם תחליף גבינה מלוחה של משומשו (מגורד עדין)
  • 1 קופסא שמנת צמחית
  • תרסיס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה-ניוקי:

  • מבשלים את תפוח האדמה שהוא מקולף ואחר כך מועכים אותו לפירה ומשאירים שיתקרר.
  • מעבירים לקערה את הפירה ומוסיפים את כל מרכיבי הניוקי ומערבבים טוב טוב שיתקבל תערובת אחידה.
  • משטחים קמח על משטח עבודה ומגלגלים מהתערובת מעין "נקניקיות" בצק.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים מהמקרר, ועל מגש/קערה שמים מעט קמח.
  • ברגע שחותכים מהבצק חתיכות קטנות בגודל של ס"מ וחצי – מעבירים אותם לקערה עם הקמח ומגלגלים על הקמח.
  • מרתיחים 2 ליטר מים + כפות מלח וריסוס קל בתרסיס שמן (או כף שמן).
  • ברגע שהמים רותחים מכניסים את הניוקי בעדינות למים.
  • כאשר הניוקי צף, מוציאים אותם על מסננת ומנערים קלות. אפשר לרסס מעליהם קצת תרסיס שמןשלא ידבקו.

רוטב:

  • באותו סיר שבו בושל הניוקי (נפטרים מהמים). מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למעט התחליף גבינה המגורד.
  • מחממים על אש בינונית.
  • ברגע שרוטב מתחיל לבעבע קלות ולהתחמם מוסיפים את הגבינה המגורדת לאט לאט.
  • לערבב בעדינות טוב טוב, עד שתימס ברוטב.
  • מעבירים את הניוקי לרוטב ומערבבים שוב בעדינות.
  • סוגרים את האש ומכסים את הסיר עם המכסה.

המתכון של בקי | לבלוג >

יצירת קשר

טל. 04-6320269 | פקס. 04-6320110 | kerent@ganshmuel.com

לכל שאלה מלאו את הטופס יצירת קשר ונחזור אליכם בהקדם

EN