"משומשו" שמה לעצמה למטרה לייצר מוצרים איכותיים, שעשויים מרכיבים צמחיים בלבד, במפעל ללא אלרגניים - והכי חשוב - מבלי להתפשר על הטעם !
ובכך לספק מענה לטבעוניים, לרגישים ללקטוז ואלרגיות נוספות, לשומרי הכשרות, ובכלל, לכל מי שמעוניין להפחית באכילת מזון מהחי, ולתרום את חלקו לטובת הסביבה.
המותג "משומשו" נוסד ב 2015 מתוך שיתוף פעולה ייחודי בין משפחת אליאב וקיבוץ גן שמואל, וביחד הצלחנו לפצח את סוד הטעם של המזון הצמחי. המוצרים שלנו הם לא רק 100% טבעוניים, הם לא רק טעימים, ולא רק מזינים, הם גם דומים באופן מדויק למקור רק ללא רכיבים מן החי. אנחנו לא מנסים לחנך את הצרכנים לרכוש טעמים חדשים, אלא נותנים להם בדיוק את מה שהם גדלו עליו, מתגעגעים אליו או מייחלים לו - פשוט בגרסה טבעונית, אחראית לסביבה, נקייה מאלרגנים, כולסטרול ורכיבים מהחי, וכל זאת, ללא התפשרות על טעם.
כל המוצרים שלנו מפותחים ומיוצרים בישראל על ידי צוות מנוסה במפעל הנחשב לחדשני בתחומו. המפעל משתרע על פני 1100 מ"ר ופועל בבקרת איכות קפדנית, בסטנדרטים מהמחמירים ביותר, ונטול אלרגנים לחלוטין. אנחנו מקפידים לא רק על התוצאה אלא גם על הדרך!
על מנת שכל אחד יוכל ליהנות מהטעמים והמטעמים האהובים עליו ללא ויתורים או פשרות. פיתחנו מבחר רחב ומגוון של מוצרים, החל מתחליפי גבינה כמו צהובה ,מגורדת לפיצה, מוצרלה, פטה, פרמז'ן וחלומי, דרך ממרחים לרבות חמאה וגבינות שמנת טבעוניות, עד לנקניקים וטונה טבעוניים.
הגבינות שלנו מיוצרות מרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעוניות, מועשרות בסידן ובסיבים תזונתיים, הן ללא רכיבי חלב כמו קזאין ולקטוז, ללא כולסטרול או שומן טראנס, ללא חומרים משמרים, אינן מכילות סויה, גלוטן או כל אלרגן אחר. הגבינות הטבעוניות שלנו מספקות מענה חשוב מאד מבחינה בריאותית ותזונתית עבור קהל הצרכנים, ובמיוחד עבור אלו שעד עכשיו לא יכלו לצרוך מוצרי חלב והתקשו לספק לגופם את כמות הסידן היומית.
הנקניקים הטבעוניים שלנו, מופחתים בשומן ופחמימות ובעלי רמת חלבון גבוהה.
הטונה הטבעונית שלנו, עתירה בחלבון, בטעם משובח של טונה, ועשויה מ-7 מרכיבים מלבד.
פתרון מושלם לכל מי שנושא הקיימות בוער בעצמותיו, רוצה לנקוט פעולה לטובת הצלת האוקיאנוסים ועדיין לאכול טעים ומזין.
הדרך להפוך למותג מוביל ובעל שם לא הייתה קלה.
אך בזכות אנשי מקצוע מהטובים בתחום, מטרה נעלה וכוח רצון - כמו שיעידו לקוחותינו הרבים, המוסדיים והפרטיים - הצלחנו להשיג את היעדים !
כמובן, שזה לא אומר שאנו מרשים לעצמנו לשקוט על השמרים (ואגב, אם אתם תוהים אז שמרים נחשבים למזון טבעוני 😊), גם בימים אלו אנחנו ממשיכים לפעול על מנת להרחיב את היצע המוצרים, ודואגים לשדרג ולשפר את המוצרים הקיימים.
את מוצרי "משומשו" ניתן להשיג ברשתות השיווק הנבחרות ובחנויות הטבע, וכן כמרכיבים במנות טבעוניות במסעדות פופולריות, ובמגוון רשתות מזון ובתי קפה.
100% טבעוני
המודעות לתועלות של התזונה הטבעונית עלתה במידה רבה בשנים האחרונות – כאשר יותר ויותר אנשים בארץ ובעולם, מבינים שמעבר לתזונה טבעונית (או לפחות הפחתה משמעותית בצריכה של מוצרים מהחי) תורמת תרומה גדולה גם לרווחת בעלי החיים, גם לבריאות וגם לסביבה כולה. לפי דו"ח של האו"ם, משקים תעשייתיים לגידול בעלי-חיים הם מהגורמים העיקריים למשבר הסביבתי.
אנחנו תלויים בים ובאוקיינוס לכל צרכינו: מהאוויר שאנו נושמים ועד למזון ואנרגיה שאנו צורכים. עם זאת, ניצול יתר של משאבי טבע מסכנים את המגוון הביולוגי של האוקיינוס, וחיות הבר באוקיאנוסים נמצאות בסכנת הכחדה.
הפחתת צריכת מזון מהחי מן היבשה והים, מעבר לסיבות המוסריות הברורות, תורמת גם לשיפור איכות הסביבה, לקיימות, וחוסכת בזבוז משאבי טבע יקרים הדרושים לגידול חיות למאכל כמו מי שתייה וקרקעות.
ללא אלרגנים
על פי נתונים עדכניים, כ 7% מהילדים מתחת לגיל 3, וכ 2% מהילדים והמבוגרים מעל גיל זה, מתמודדים עם אלרגיות למזונות מסוגים שונים. המזונות האלרגנים הנפוצים ביותר הם חלב, אגוזים, בוטנים, ביצים, דגים, חיטה, סויה, ופירות ים. הסימפטומים של אלרגיה למזון מגוונים – החל מגירוי קל, ובמקרים קיצוניים הם עלולים לסכן חיים.
תחליפי הגבינה של "משומשו" אינם מכילים אלרגניים ומיוצרים במפעל נטול אלרגנים, הכפוף לתקנים מחמירים, לביקורות ולבדיקות תקופתיות קפדניות בכדי להבטיח זאת. המטרה שלנו היא שכל אדם הסובל מאלרגיה למזון, יוכל ליהנות מאותם מאכלים טעימים, כמו כולם, וללא חשש. לכן, אם אתם או ילדיכם רגישים או אלרגיים למזון, היו שקטים ורגועים "משומשו" דאגה עבורכם לפתרון מגוון, איכותי וטעים במיוחד.
ללא לקטוז
אי סבילות או רגישות ללקטוז היא תופעה נפוצה מאוד, ועלולה להופיע ברמות שונות ובגילאים שונים. מדובר במצב בו הגוף אינו מסוגל לעכל לקטוז, שהוא סוכר החלב המצוי במוצרי החלב, דבר שעלול לגרום להופעתן של תופעות לוואי בלתי נעימות.אחד האתגרים העומדים בפני הרגישים ללקטוז היא כיצד לצרוך כמות מספקת של סידן בדם, כאשר הם נאלצים להימנע מאכילת מוצרי חלב (שהוא המקור לסידן הזמין ביותר). לדברי הדיאטנית יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, פיתוח ישראלי הצליח ליצור תחליף קולינארי לגבינה שאינו מכיל חלב או רכיבי חלב שונים. מדובר בגבינות הטבעוניות של "משומשו" אשר מכילות סידן וסיבים תזונתיים, אינן מכילות כולסטרול, ללא סויה, ללא שומן טרנס, ללא חומרים משמרים והן בעלות כשרות פרווה מהודרת.
הגבינות הטבעוניות מספקות מענה חשוב מאד מבחינה בריאותית ותזונתית, במיוחד עבור אלו שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב ומתקשים לספק לגופם את כמות הסידן היומית. הודות למוצרי "משומשו" הרגישים למוצרי חלב יכולים להכין ולהתענג על כל המאכלים ה"חלביים" שיחשקו בהם, ללא חשש ומבלי להתפשר על הטעם.
פרווה
חרדים, דתיים, שומרי כשרות ומסורת, ודאי תשמחו לגלות כי תחליפי הגבינה של "משומשו" הם 100% פרווה - בהשגחה מהודרת של בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
המוצרים זהים בטעם, במרקם ובפונקציונאליות למוצרים המקבילים מן החי, כך שגם אם אינכם טבעוניים, אך מבקשים ליהנות מתפריט עשיר בטעמים הנפלאים של גבינות – מבלי לוודא שחלפו 6 שעות מהארוחה הבשרית האחרונה, עכשיו תוכלו לעשות זאת באמצעות מוצרי "משומשו".אם אתם מארחים או מארגנים אירוע ורוצים להבטיח את נושא הכשרות תוכלו להיות רגועים ולהכין מאפים, תבשילים וקינוחים פרווה איכותיים וטעימים ממגוון מוצרי "משומשו".