אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו
מתכון של נדיה אליס
מתכון היישר מרומא רק בגרסה טבעונית שלא נופלת מהמקור, לחובבי האורז, מתכון פשוט וטעים במיוחד.
מצרכים:
- 350 גר אורז לריזוטו
- חבילת פרמז'ן טבעוני משומשו
- חבילת גבינה טבעונית מגורדת משומשו
- 1 בצל קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוץ דק
- בזיליקום צרור קצוץ+ שלם
- ליטר פולפה עגבניות 100%
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחממים 5-6 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כשתי דקות. לאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים גם אותו.
- מוסיפים את הפולפה ומדללים עם כחצי כוס מים. מוסיפים מלח ופלפל, מביאים לרתיחה. מורידים את עוצמת האש ומשאירים את הסיר ברתיחה קלה במשך חצי שעה.
ב-5 דקות האחרונות מוסיפים 10 עלי בזיליקום חתוכים גס עם הידיים.
במידה והרוטב מתייבש יש להוסיף עוד חצי כוס מים ולהביא לרתיחה פעם נוספת. - מוסיפים את האורז לתוך הרוטב ומבשלים שלוש דקות פחות מהזמן שרשום על האריזה, תוך כדי ערבוב בכף עץ בכדי לוודא שהאורז לא נדבק.
- מכבים את האש, מוסיפים 2/3 מהמוצרלה הטבעונית המגורדת וחצי מהפרמזן הטבעוני, ומערבבים היטב.
- מוזגים את האורז אל תוך תבנית שמתאימה לתנור, ומעל מפזרים את המגורדת ואת הפרמזן שנותרו. מוסיפים גם כמה עלי בזיליקום לקישוט.
- מכניסים לתנור חם (220 מעלות) למשך 15-20 דקות, עד שנוצר קראסט מלמעלה.
מגישים חם ישר מהתנור!
בתיאבון!!!
צילום:
נמרוד סונדרס
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד
המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
פיצה כמו במילאנו באיטליה
רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה.
קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו
לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור
ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת
"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.