בורקס טבעוני במילוי דלעת, תרד וגבינה טבעונית "משומשו"
מתכון של שאול בן-אדרת
בורקס טבעוני משודרג וטעים במיוחד שלא תוכלו להפסיק לאכול. מושלם לאירוח או לארוחת ערב משפחתית.
מצרכים:
- 1 חבילה בצק פילו קפוא שהופשר במקרר
- 300 גרם דלעת
- 100 גרם גבינה צהובה טבעונית “משומשו”- פרוסות בסגנון קלאסי
- 100 גרם גבינה מלוחה טבעונית “משומשו"
- 1/2 כף קינמון
- תרסיס שמן
- 1/2 ק”ג תרד
- שומשום
- קצח
- טבעות בצל לקישוט
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- למרוח את הדלעת בשמן זית, מלח ופלפל. לעטוף אותה בנייר כסף. ולהכניס אותה לתנור בחום של 200 מעלות כ- 1/2 שעה.
- להוציא את הדלעת ולקרר. לקלוף את הקליפה ולמעוך גס ולתבל במלח, פלפל וקינמון.
- את התרד השטוף לאדות במחבת מרוסס בשמן למשך כ- 5 דקות. לסחוט נוזלים ולקרר.
- להפריד עלה של בצק פילו.לרסס בשמן.
- להניח מעל עלה הבצק עלה נוסף ולרסס וכן עוד אחד נוסף.
- להניח במרכז מחית דלעת, תרד וזיתים
- לפזר גבינה צהובה טבעונית משומשו ומלוחה טבעונית משומשו, לגלגל לרולדה
- להניח בתבנית עם נייר אפיה. לרסס מעל מעט שמן. לפזר טבעות בצל, קצח ושומשום.
- לאפות בחום של 200 מעלות למשך 20 – 15 דקות עד להשחמה.
בתיאבון !
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד
המתכונים של שאול בן-אדרת
שאול בן אדרת, אחד השפים הבולטים והמוערכים בעולם הקולינריה הישראלי, המתמחה ברזי המטבח הצרפתי ובעליהן של מסעדות שף מהחמות והמובילות בארץ. בנוסף, בן אדרת, מנחה תכניות בישול, כותב טור בעיתון, מעביר סדנאות ומתמחה בייעוץ קולינרי. עם הטאץ' הייחודי לו, מציג בן אדרת מנות טבעוניות, בשילוב המוצרים המיוחדים של משומשו".
מתכונים נוספים של: שאול בן-אדרת
פלאק פניר טבעוני עם גבינה מלוחה טבעונית "משומשו"
שקיות מנגולד טבעוניות