גלילות חצילים במילוי גבינות טבעוניות "משומשו"

גלילות חצילים ממולאות במבחר משובח גבינות טבעוניות משומשו ברוטב עגבניות עשיר, מתכון מנצח לכל אירוע.
גלילות חצילים במילוי גבינות טבעוניות "משומשו"
מצרכים:

תבנית אינגליש קייק רחבה 
או תבנית עגולה 22 או תבנית מרובעת קטנה

מצרכים (7-9 גלילות):
1 חציל גדול וארוך

מלית גבינות:

רוטב עגבניות:

  • 3/4 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף שמן זית
  • שן שום כתושה
  • חצי כפית סוכר, מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:

 

  1. הכנת החצילים – פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי כ3/4 ס"מ.-ניתן לאפות או לטגן.
  2. טיגון: מחממים שמן במחבת ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
    אפיה: מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית משני הצדדים ומניחים על נייר אפיה.
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כחצי שעה עד שהפרוסות מזהיבות (לאחר כ-20 דקות בתנור מומלץ להפוך את הפרוסות צד).
  3.  מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה, מורחים על כל פרוסה ככף שטוחה מהמלית ומגלגלים לגלילה.
  4. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
  5. משכיבים את הגלילות הממולאות בתבנית ויוצקים מעל את הרוטב.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות.

מומלץ להגיש חם – בתיאבון!

הצעת הגשה:

התמונה להמחשה בלבד