לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור
מתכון של נדיה אליס
מתכון טבעוני טעים, פשוט ואיכותי, למאכל האיטלקי האהוב, עם גבינות "משומשו" ומגוון רכיבים איכותיים ומיוחדים.
רכיבים:
- חצי קילו דפי לזניה מוכנים לאפיה
- צרור אספרגוס טרי שלם
- קופסת שימורים אפונה מוכנה לאכילה
- קופסת שימורים שעועית ירוקה מוכנה לאכילה
- שמן זית
- 4 שיני שום טרי קצוצים
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- מלח
- פלפל
- 2 אריזות גבינת שמנת בסגנון קלאסי 9% שומן משומשו
- 2 אריזות פרמזן טבעוני משומשו
- 2 אריזות בשמל צמחי
אופן ההכנה:
- מנקים את האספרגוס, חותכים את הראשים ושמים בצד.
חותכים את שאר האספרגוס לחתיכות קטנות.
שוטפים את השעועית ואת האפונה ממי השימורים.
קוצצים את השום ואת בצלי השאלוט. - במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את בצלי השאלוט הקצוצים במשך כדקה.
מוסיפים את האספרגוס החתוך (ללא הראשים) ומטגנים עוד מספר דקות.
במידת הצורך, יש להוסיף מספר כפות של מים, עד לריכוך האספרגוס. - טוחנים את האספרגוס המבושל בבלנדר מוט עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
- באותה מחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ במשך כחצי דקה. מוסיפים את ראשי האספרגוס, השעועית והאפונה ומקפיצים כדקה.
מוסיפים מלח ופלפל. - בקערה מערבבים בעזרת מטרפה את הבשמל הצמחית עם גבינות טבעוניות של משומשו – ממרח בסגנון קלאסי ופתיתי פרמז'ן.
- מתחילים בהרכבת הלזניה: בתבנית המתאימה לתנור מוזגים מספר כפות של קרם גבינות בתחתית ומעליהן דפי לזניה עד לכיסוי כל תחתית התבנית.
מכסים עם קרם הגבינות, מספר כפות של קרם אספרגוס ומספר כפות של ירקות מוקפצים. מכסים עם דפים של לזניה וחוזרים חלילה עד השכבה העליונה – אשר אמורה להיות מורכבת מקרם גבינות וירקות. - מפזרים מעל השכבה העליונה של הלזניה מספר כפות של פרמזן טבעוני משומשו
ומכניסים לתנור חם (180 מעלות) לכ-20 דקות.
מגישים חם ישר מהתנור – בתיאבון!
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד
המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
פיצה כמו במילאנו באיטליה
רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה.
קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו
אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו
ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת
"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.