לזניה טבעונית עם תרד, פטריות ומוצרלה "משומשו"
המנה האיטלקית האהובה בגרסה טבעונית מושקעת ומפנקת במיוחד, עשירה בטעמים, כך שכל ביס ממנה הוא חוויה.
מצרכים:
1 חבילת דפי פסטה ללזניה
300 גרם משומשו גוש טבעוני בטעם מוצרלה
לרוטב:
- 3 יח' קרם סויה לבישול ולאפייה (600 מ"ל סה"כ)
- 3 בצלים בינוניים (כ-400 גרם סה"כ), מקולפים וחתוכים.
- 1 ראש שום, מקולף ומופרד לשיניים חצויות
- 1 צרור בזיליקום טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים
- מלח,
- פלפל שחור
מצרכים למילוי:
- 1 בצל בינוני (כ-100 גרם), מקולף וחתוך לרצועות דקות
- 2 קופסאות פטריות שמפיניון חתוכות, או סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות
- 2 קופסאות פטריות שימג'י, חום ולבן, מופרדות מבסיס הגידול שלהן
- 1 חבילת תרד ניו-זילנדי (אפשרי גם תרד רגיל )
- 3 כפות שמן זית
- כפית גדושה אבקת שום
- תערובת בהרט
אופן ההכנה:
רוטב:
- במחבת גדולה מחממים שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה חלקית.
- יוצקים אל המחבת את קרם הסויה, מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים היטב, מוסיפים צרור בזיליקום ושום, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-5-7 דקות, מכוסה.
- מעבירים את הרוטב אל בלנדר/מעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס המים וטוחנים לרוטב דק.
מילוי:
- במחבת גדולה או סיר מחממים שמן הזית, מוסיפים הבצל ומטגנים על אש גבוהה במשך כדקה.
- מוסיפים למחבת את פטריות השמפיניון והשי-מג'י, מערבבים היטב, ממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שמתחיל תהליך הפרשת הנוזלים של הפטריות והטיגון הופך להיות בעצם בישול.
- מתבלים בתערובת בהרט , אבקת שום, ומלח. ומערבבים היטב.
- כשמפלס המחבת/הסיר צנח קצת, מוסיפים את התרד, לערבב היטב ולהנמיך את האש.
(אל תבשלו עד לצמצום הנוזלים לגמרי, צריך שיישאר ציר לצורך ריכוך דפי הפסטה)
סידור התבנית:
- מסדרים שכבה דקה של רוטב בתחתית התבנית >> מניחים דפי פסטה >> מוסיפים מילוי >> קצת מוצרלה >> שכבה נוספת של דפי פסטה >> רוטב >> מילוי >> דפי פסטה >> רוטב >> מילוי >> קצת מוצרלה >> דפי פסטה >> רוטב >> הרבה מוצרלה.
- מכסים את התבנית (פיירקס או רדיד אלומיניום), כדי שלא נאדה את הנוזלים או נשרוף את המוצרלה לפני הזמן, מכניסים לתנור בחום בינוני/גבוה, למשך כ-25-30 דקות.
- הלזניה נחשבת מוכנה כשדפי הפסטה סופגים מספיק נוזלים ומתרככים לגמרי. מסירים את הכיסוי ומחזירים אל התנור לחריכה אחרונה של המוצרלה מלמעלה וצמצום הנוזלים הנותרים בתבנית, מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן מעט.
בתיאבון !
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד