מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית
מתכון של אתי בטיטו – מתכונאית ובלוגרית
קלאסיקה של מרק חורפי צרפתי בטעמים מעודנים של ציר ירקות, יין לבן ומגורדת לפיצה ואפייה של משומשו, 100% טבעוני, פרווה וללא לקטוז
מצרכים:
לציר הירקות:
- 4 גזרים קלופים ושטופים היטב
- 2 קישואים
- 3 בצלים קלופים
- 3 גבעולי סלרי נקיים
- צרור פטרוזיליה נקי ושטוף
- 2 כרישות שטופות
- 1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 עלי דפנה
מצרכים למרק:
- 6-7 בצלים גדולים או 10 בצלצלים קטנים
- 3 שיני שום כתושים
- 1.5 כוסות יין לבן יבש
- 4 כוסות ציר ירקות או מים
- 3 כפות קמח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- ענף תימין
מצרכים להקרמה:
200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה של "משומשו"
להגשה עם טוסטונים: בגט פרוס דק וקלוי בתנור
אופן ההכנה:
- להכנת ציר הירקות: מסדרים את התבלינים וכל העלים בתחתית הסיר ומפזרים מעליהם את שאר הירקות חתוכים גס. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- מסננים את הנוזלים, מפרישים 4 כוסות למרק ואת שאריות הציר ניתן לאכסן בכלים קטנים בהקפאה.
- להכנת המרק: קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות בגודל בינוני.
- בסיר בינוני כבד מחממים שמן זית, מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על אש נמוכה כחצי שעה תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב, אך לא נשרף.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב למשך כדקה בכדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים פנימה את היין וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את ציר הירקות המסונן או המים מוסיפים את התיבול: שום כתוש, תימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור כחצי שעה.
- להגשה: מוזגים בקערה יפה את המרק החם, מפזרים גבינה טבעונית מגורדת של "משומשו" ומניחים מעל בגט קלוי ומעט בצל מטוגן. ניתן להכניס את הקערה להקרמה של כ-5 דקות בתנור.
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד