ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת
מתכון של נדיה אליס
ניוקי סולת איטלקי קלאסי בגרסה טבעונית, מנחם וטעים במיוחד, בתוספת פרמזן טבעוני "משומשו" לשדרוג המנה המופלאה.
רכיבים:
- 1 ליטר חלב אורז
- 250 גר קמח סולת
- 100 גר פרמזן טבעוני משומשו + 2 כפות למנה הסופית
- 7 גר מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 150 גר חמאה טבעונית משומשו
- צרור מרווה
- ¼ כפית שמן כמהין
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחממים את חלב האורז המלח ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה.
- מורידים מיד את גובה האש ומוסיפים לחלב את הסולת תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה. כאשר החלב מתחיל להראות דייסתי מוסיפים פרמזן טבעוני משומשו וממשיכים לערבב לעוד כדקה או שתיים.
- מניחים שני דפים פתוחים של נייר אפייה על משטח עבודה.
מוזגים חצי דייסת סולת על כל נייר, ומגלגלים עד ליצירת גליל ארוך ודק של דייסת סולת (סמולינה – SEMOLINA באיטלקית).
סוגרים בקצוות כמו עטיפת סוכריה ומכניסים למקרר למספר שעות להתייצבות. - כחצי שעה לפני הארוחה מוציאים את הגלילים מהמקרר וחותכים את הסמולינה לפרוסות עגולות בעובי של כחצי סנטימטר.
- משמנים תבנית שמתאימה לתנור עם טיפת חמאה טבעונית משומשו ומניחים את העיגולים שורה-שורה, אחד ליד השני.
- מניחים על כל דיסק סמולינה עלה קטן (או חצי עלה) של מרווה.
מפזרים מעל 50 גר (מתוך 150) של חמאה טבעונית משומשו חתוכה לקוביות קטנות, ושתי כפות פרמזן טבעוני משומשו. - אופים בתנור רבע שעה ב-220 מעלות. אם לא נוצר קראסט מספיק מוזהב, מפעילים את המאוורר של התנור ב-3 דקות האחרונות.
- לקראת ההגשה, מערבבים את החמאה שנותרה עם השמן כמהין.
בעת ההגשה מוסיפים כפית חמאת כמהין מעל כל מנה.
בתיאבון !
צילום:
נמרוד סונדרס
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד
המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
פיצה כמו במילאנו באיטליה
רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה.
קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו
אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו
לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור
"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.