עוגת בסקוויטים טבעונית
עוגת ביסקוויטים מיוחדת, צבעונית ומפתיעה, תענוג אמיתי במיוחד בימי הקיץ החמים.
מצרכים:
- 2-3 פסים של ביסקוויטים קקאו
מצרכים למלית חמאת בוטנים:
- 1.5 גביעים של גבינת שמנת משומשו בטעם טבעי 9%
- 4 כפות גדושות חמאת בוטנים
- שליש כוס סוכר
- רבע כוס שמנת פרווה או קרם קוקוס
- כפית מיץ לימון
מצרכים למלית ממרח נוגט:
- 1.5 גביעים של גבינת שמנת משומשו בטעם טבעי 9%
- 4 כפות גדושות ממרח נוגט
- שליש כוס סוכר
- רבע כוס שמנת פרווה או קרם קוקוס
- כפית מיץ לימון
מצרכים למלית שוקולד לבן:
- 2 גביעים של גבינת שמנת משומשו בטעם טבעי 9%
- 100 גר' שוקולד לבן
- כף שמן
- שליש כוס סוכר
- רבע כוס שמנת פרווה או קרם קוקוס
- כפית מיץ לימון
אופן ההכנה:
להכנת מלית חמאת הבוטנים:
- שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.
- טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
להכנת מלית הנוגט:
- שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.
- טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך.
- במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
הכנת מלית השוקולד הלבן:
- ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן על סיר כפול על אדים.
- במעבד מזון טוחנים יחד את הגבינות, הקצפת, הסוכר והדבש.
- מוסיפים לשוקולד המומס 3-4 כפות מתערובת הגבינות ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים אותה למעבד המזון ומעבדים יחד את כל התערובת.
- טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות, במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
הרכבת העוגה:
- מניחים ב-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה.
- מניחים שכבה של עוגיות ביסקוויט.
- יוצקים את שכבת חמאת הבוטנים בשתי התבניות
- מניחים שכבה נוספת של עוגיות ביסקוויט
- יוצקים מעל את שכבת גבינת הנוגאט.
- מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת
- למעלה מורחים בצורה נאה את שכבת השוקולד הלבן
- שומרים במקרר כשמונה שעות או שעתיים בהקפאה עד להגשה.
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד