עוגת גבינה פירורים טבעונית, עם נוגט שקדים ואגוזים

מתכון של בשיתוף השפית אביגיל מייזליק
עוגת גבינה פרורים טבעונית, חגיגית, מרשימה וטעימה ביותר, מתכון קלאסי לאירוח. מתאימה גם ללא טבעונים :)
עוגת גבינה פירורים טבעונית, עם נוגט שקדים ואגוזים
:

מצרכים לבצק:

  • 100 גר' מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
  • כוס וחצי קמח
  • כוס שקדים טחונים
  • 2  כפות סוכר
  • 2-3  כפות מים לפי הצורך

מצרכים למלית:

אופן ההכנה:
  1. מערבבים יחד את השמן, קמח, שקדים וסוכר עד לקבלת פירורים אחידים
  2. מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד ומערבבים לקבלת כדור בצק
  3. מקררים במקרר למשך חצי שעה
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  5. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ
  6. את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ
  7. אופים בתנור למשך כרבע שעה, עד ששני הבצקים מזהיבים
  8. מוציאים מהתנור ומצננים
  9. אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים ומצננים.
  10. למלית:  קולפים את אגוזי הלוז. טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהם הופכים לממרח אחיד. מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים וטוחנים למלית אחידה. טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון)
  11. יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק
  12. מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה
  13. מעבירים למקפיא למשך שעתיים.
  14. הגשה: פורסים לפרוסות ומפשירים כחצי שעה.

בתיאבון !

הצעת הגשה:

התמונה להמחשה בלבד