פאי שוקולד טבעוני
נדירים האנשים שלא אוהבים שוקולד ונדירים אף יותר האנשים שלא יאהבו את המתכון הבא. פאי שוקולד עשיר, 100% טבעוני, 100% פרווה, 100% טעים!

חיי מדף:
מצרכים לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 4 כפות קקאו
- 100 גר' מרגרינה או שליש כוס שמן קוקוס
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות מים
מצרכים למלית:
- 2 חבילות ממרח גבינת שמנת משומשו בטעם טבעי 9%
- חצי כוס שמנת פרווה 100 גר'
- אבקת נוגט
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
מצרכים לציפוי:
- 100 גר' אגוזי לוז
- חצי כוס סוכר
:
הכנת הבצק:
- מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והסוכר עם המרגרינה עד לקבלת פירורים אחידים.
- מוסיפים את המים ומעבדים לכדור בצק.
- מעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ ומשטחים בתבנית פאי בקוטר 20 ס"מ.
- דוקרים מעט בעזרת מזלג, מצפים בניר כסף ומניחים קטניות למשקולת ואופים אפיה עיוורת 15 דקות.
- מסירים את ניר הכסף ואופים עוד 5 דקות. מוציאים ומצננים מהתנור.
- אופים את אגוזי הלוז למשך 5-6 דקות, עד שהם מזהיבים. מוציאים ומצננים.
הכנת הציפוי:
- במחבת ממיסים את הסוכר לקרמל, קולפים את אגוזי הלוז, קוצצים גס ומוסיפים לקרמל.
- מערבבים עד להמסה של הקרמל ויוצקים על ניר אפיה משומן.
- מצננים וקוצצים גס.
הכנת המלית:
- שמים את כל חומרי המלית במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.
- טועמים ומאזנים מתיקות לפי הצורך.
- במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.
- מעבירים את המלית לשק זילוף עם פיה חלקה ומזלפים עיגולים של המלית בצורה נאה על הבצק.
- מפזרים מעל המלית את פירורי הקראנץ' והאגוזים ומעבירים למקרר עד להגשה. ניתן גם להקפיא.
בתיאבון !