פוקצ'ות מיוחדות, ירקות וגבינת שמנת טבעונית "משומשו"

מתכון של עדן ועודד
אין מאכל מנחמם יותר מאשר פוקצ'ה חמה עם ירקות, לבצוע ולנגב גבינת שמנת עשירה איכותית וטבעונית "משומשו".
פוקצ'ות מיוחדות, ירקות וגבינת שמנת טבעונית "משומשו"
רכיבים לבצק:
  • 3.5 כוסות  קמח פיצה פוקאצה
  • כוס קמח כוסמין לבן
  • 3 כוסות מים
  • כף שמרים
  • 2 כפות מלח 
  • 2 כפות שמן זית
רכיבים לפוקצ׳ה:

 

רכיבים להגשה:
  • ממרח גבינת שמנת טבעוני משומשו בטעם טבעי 9%
  • סחוג
אופן ההכנה:

בצק 

  1. מכניסים למיקסר עם וו לישה, 3 כוסות מים וכף שטוחה של שמרים עד שכל השמרים נמסים. לאט לאט מטפטפים את 3.5 כוסות קמח,פיצה ופוקצ'ה ומוסיפים כוס קמח כוסמין לבן. לשים במיקסר במשך 10-15 דקות.
    בשלב הזה מוסיפים 2 כפות מלח ו-2 כפות שמן זית, ממשיכים ללוש לעוד כ-2 דקות ומוציאים למנוחה בקערה משומנת ונכסה בניילון למשך כשעה.
  2. מוציאים את הבצק למשטח משומן ומחלקים לעיגולים של כ 200 גרם.
  3. מעבירים להתפחה נוספת – מומלץ להמתין לפחות שעתיים.
  4.  מעבדים את הבצק לפוקצ'ות ארוכות עגולות או פיצות (לבחירה), לצורך הפתיחה יש לעשות שימוש בקמח דורום ובכף פיצה לטאבון.
  5. מכניסים טאבון חם (450 מעלות) למשך פרק זמן של בין דקה ל-3 דקות
  6. חותכים עגבניות שום וזוקיני שיהיה להמשך לקשט ולתבלן את הפוקצ'ות.

 

ניתן להכין סוגים שונים של פוקאצ'ות

  1. מקלות פוקצ'ה ארוכות, ללא תוספות. (קמח פתיחה דורום, כף פיצה.)
  2. פוקאצ'ות רחבות עם זוקיני ותימין, שמן זית ושום.
  3. פוקאצ'ות עגולות בכלי משומן עם שרי, אורגנו ושום.
  4. מיני פיצות טבעוניות, רוטב עגבניות מוכן וגבינת מוצרלה מגורדת משומשו טבעונית.
  5. מגישים עם סחוג וממרח גבינת שמת טבעוני משומשו בטעם טבעי 9% .

 

הצעת הגשה:

התמונה להמחשה בלבד

המתכונים של עדן ועודד
עדן ועודד
קצרה היריעה מלהכיל את הרזומה המפואר והמרשים של הזוג עדן הראל ועודד מנשה. בין פועליו הרבים, הזוג מנחה את תוכנית הבישול האהובה והפופולארית "שולחן ערוך" - במסגרתה הם מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי טעימה. ביניהם מבחר מתכוני פרווה עם מוצרי משומשו, בעלי כשרות מהודרת של העדה החרדית, ומציגים פתרון נהדר לתפריט פרווה איכותי לכל זמן.
מתכונים נוספים של: עדן ועודד
סלט סלקים עם מלוחה טבעונית "משומשו", הדרים ופיצוחים