פיצה כמו במילאנו באיטליה

מתכון של נדיה אליס
מתכון חובה לחובבי הפיצות, הטבעוניים, וגם אלה שלא. פיצה כמו שפיצה צריכה להיות - גבוהה, רכה, אוורירית וטעימה במיוחד, ממש כמו במילאנו, עם מגורדת טבעונית "משומשו" ומגוון תוספות.
פיצה כמו במילאנו באיטליה
מצרכים לבצק:
  • 300 גר קמח לפיצה
  • 180 מל מים
  • 5 גר שמרים יבשים
  • 8 גר מלח
  • כ-100 מל שמן זית
מצרכים לפיצה:
  • 1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסת שימורים פטריות 
  • 1 קופסת שימורים זיתים 
  • 1 אריזה מגורדת טבעונית משומשו 
  • 100 מל שמן זית
  • חופן אורגנו 
  • 10 עלים בזיליקום טרי
אופן ההכנה:

מכינים את בצק הפיצה:

  1. מערבבים במיקסר את כל המרכיבים עד לקבלת גוש בצק אלסטי ואחיד (זה בסדר אם הוא טיפה דביק בשלב הזה). מכסים את הקערה ומכניסים למקום חמים להתפחה ראשונה של שעה 
  2. לאחר שעה לשים שוב את הבצק, הפעם עם הידיים ועל משטח מקומח היטב, ומוציאים ממנו את כל האוויר. משמנים תבנית פיצה עגולה עם המון שמן זית ומשטיחים בתוכה בעזרת הידיים ומוסיפים את הבצק ששיטחנו בעזרת הידיים. מחזירים למקום החמים להתפחה שניה של עוד שעה. 
  3. לאחר שעה, בזהירות כדי לא להוציא את האוויר מהבצק שעכשיו תפח וגבוה, בעזרת האצבעות עושים "חורים" קטנים בחלק העליון של הבצק, וממלאים אותם בנדיבות בשמן זית
  4. מכסים עם שכבה יפה של עגבניות מרוסקות, קצת אורגנו וקצת פטריות/זיתים
  5. מכניסים לתנור (250 מעלות) ל13 דקות. 
  6. פותחים את דלת התנור ומוסיפים את המוצרלה הטבעונית לשתיים-שלוש דקות אחרונות של אפיה, עד שהמוצרלה נמסה. יוצאת פיצה גבוהה, רכה, אוורירית וטעימה במיוחד, ממש כמו במילאנו!.
  7. מגישים עם כמה עלים של בזיליקום טרי לקישוט
צילום:

נמרוד סונדרס

הצעת הגשה:

התמונה להמחשה בלבד

המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה. קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת "שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.