פשטידת פטריות עם גבינות טבעוניות "משומשו"
מתכון לפשטידת פטריות טבעונית משגעת עם מלוחה ומגורדת משומשו, שתחמם לכם את הבטן והלב.
:
לבצק:
- 3 וחצי כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפיות מלח
- 75 גרם שמן קוקוס
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס שמן
למלית:
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון
- 1 פחית קרם קוקוס
- 3 בצלים בינוניים
- 4 כפות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 150 גרם מלוחה משומשו
- 200 גרם מגורדת משומשו
- קורט מלח/פלפל/אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
- בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק.
- יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כשעה.
- קוצצים את הבצלים דק ומטגנים עד שהבצל שקוף. מנקים את הפטריות וחותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומוסיפים אותן למחבת.
- מטגנים את הבצל והפטריות כרבע שעה או עד שהפטריות סיימו להגיר נוזלים וקיבלו מרקם בשרני ובמחבת אין כמעט נוזלים. ניתן להשאיר חופן קטן של פטריות לקישוט.
להכנת המלית:
- שמים בקערה את קרם הקוקוס ומוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר במתרפה ידנית כדי שלא ייווצרו גושים. מערבבים את הקורנפלור עם קצת מים עד שהוא נמס ושופכים לתוך הקערה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים למלית מלוחה משומשו מפוררת, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים לתערובת את הפטריות והבצל ומערבבים.
- מהדקים את הבצק לתבנית בגובה של כחצי סנטימטר, מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים למשך כ-10 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים את המלית בתוך הבצק.
- מוסיפים מגורדת משומשו מעל, מקשטים בפטריות ומחזירים לתנור לאפייה למשך כחצי שעה עד 40 דקות על חום של 180 מעלות.
בתאבון!
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד