קציצות טונה של נדיה אליס
מתכון של נדיה אליס
קציצות טונה טבעוניות, מפתיעות נפלאות ומנחמות. שווה לנסות !
מצרכים:
לכ-10 קציצות:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 2 חופנים של מוצרלה טבעונית מגורדת משומשו
- שקית טונה טבעונית משומשו
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן צלפים קצוצים
- 1 שאלוט קטן קצוץ
- חופן פסטוקים קלוים קצוצים (מה לעשות צריך לקצוץ היום 😁)
- 150 גרם פרורי לחם (עם או בלי גלוטן, מה שתרצו)
- שמן לטיגון
- מיץ לימון
- חופן מלח גס למי הבישול של תפוחי האדמה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם המלח גס עד לריכוך (בערך 15 דקות)
2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה, מועכים, ומוסיפים את המוצרלה, הטונה, הפטרוזיליה והצלפים והשאלוט הקצוצים, ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם יחד עם הפסטוקים הקצוצים
4. מחממים שמן חמניות במחבת רחבה. מגלגלים את הקציצות ומצפים אותן עם פירורי הלחם והפסטוקים. מטגנים משני הצדדים (בערך 3 דקות לכל צד)
5. מעבירים ישר לצלחת ההגשה ומפזרים מעל מעט פטרוזליה טריה ומיץ לימון.
6. מגישים ומנסים לא לסיים את הכל לפני שהצלחת נוגעת בשולחן :)
בתיאבון !
המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
פיצה כמו במילאנו באיטליה
רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה.
קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו
אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו
לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור
ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת
"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.