קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני
מתכון של נדיה אליס
קרפים עשירים, מושקעים וטעימים, לאוהבים לפנק ולהתפנק :) במילוי גבינות טבעוניות "משומשו", תרד ועוד הפתעות.
מצרכים לקרפים:
- 220 מל חלב אורז
- 150 גר. קמח ללא גלוטן
- 15 גר. שמן חמניות
- 180 מל מים
- חצי כפית מלח
מצרכים למילוי:
- 150 גר' שקדים טחונים
- 60 מל' מיץ לימון
- 100 מל' מים
- 35 מל' שמן זית
- 7 גר' מלח
- 200 גר' תרד טרי קצוץ
- אבקת שום / 4 שיניי שום טרי
- 2-3 כפות פרמז'ן טבעוני משומשו
מצרכים לשלב האפיה הסופית:
- בשמל טבעוני
- פרמז'ן טבעוני משומשו
מצרכים לקישוט:
- 20 עגבניות שרי
- שן שום
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
- מכינים בשלב הראשון את העגבניות: חותכים את עגבניות השרי לחצאים או רבעים ואת שן השום ל-4 רבעים. מערבבים את העגבניות עם הרבה שמן זית ושום, וממליחים. משאירים בצד עד להגשת המנה.
- קוצצים את התרד ואת השום דק דק
- מכינים את הבלילה של הקרפים: מערבבים את כל הנוזלים - 220 מל חלב אורז, 15 מל שמן חמניות ו-180 מל מים. מוזגים את הנוזלים לאט לאט מעל הקמח, תוך כדי ערבוב עם מטרפה או מזלג. המטרה היא לקבל בלילה חלקה, נוזלית כמו טחינה, ללא גושים.
חשוב! לא כל הקמחים זהים. לכן אם הבלילה לא מרגישה מספיק נוזלית, כדאי להוסיף, עוד מים - מכניסים את הבלילה למקרר לחצי שעה ובינתיים מכינים את המילוי
- מכינים "ריקוטה" מערבבים עם בלנדר מוט את הרכיבים הבאים:
קמח שקדים
אבקת שום
שמן זית
מלח
מיץ לימון
מוסיפים את והפרמזן הטבעוני משומשו, תוך כדי ערבוב פשוט עם כף או מזלג. - מכינים את הקרפים:
על מחבת חמה מאוד ומשומנת קלות מוזגים מצקת של בלילה תוך כדי סיבוב מהיר של המחבת או מריחה בעזרת גב כף גדולה על פני השטח של המחבת.
מייצרים שכבה דקה מאוד של בלילה על המחבת, אשר תוך מספר שניות היא הופכת לקרפ. הופכים את הקרפ לעוד כמה שניות, מניחים אותה בצד וחוזרים חלילה - עד לסיום הבלילה - מקפיצים את התרד הקצוץ באותה מחבת של הקרפים במעט שמן זית ושום קצוץ דק.
חשוב קודם כל לתת לשום להשחים לפני שמוסיפים את התרד למשך דקה של הקפצה. מוסיפים את התרד (יחד עם מה שנשאר מהשום ומהשמן במחבת) אל תוך "הריקוטה" שהכנו מקודם ומערבבים. - ממלאים את הקרפים עם שתי כפות של מילוי, סוגרים אותם ומכניסים לתבנית אפיה.
- מכסים את הקרפים עם שכבה יפה של בשמל טבעוני ומפזרים מעל עוד כמה כפות של פרמז'ן טבעוני משומשו.
- אופים 15 דקות בתנור על 200 מעלות
- בעת ההגשה, מוציאים את השום מתערובת העגבניות שהכנו תחילה ומוסיפים מספר כפות של תערובת העגבניות מעל או לצד הקרפים החמים.
צילום:
נמרוד סונדרס
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד
המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
פיצה כמו במילאנו באיטליה
רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה.
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו
אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו
לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור
ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת
"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.