רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה.
מתכון של נדיה אליס
מתכון לרביולי טבעוני, טעים ואיכותי במילוי גבינות "משומשו" ופינוקים נוספים, לארוחת ערב או אירוח מושקע בניחוח איטלקי אמיתי.
מצרכים לפסטה:
400 גר' קמח דורום
140 מל' מים
מצרכים למילוי:
- גביע אחד ממרח טבעוני משומשו שום שמיר
- גביע אחד ממרח טבעוני משומשו בסגנון קלאסי
- 1 קופסת שימורים אפונה "גינה גדולה"
- 200 מל' שמן זית
- מלח
- שני חופנים פרמזן טבעוני משומשו
לבישול הרביולי:
- מים 3 ליטר
- חופן מלח גס
מצרכים לרוטב:
- 300 גר חמאה טבעונית משומשו
- צרור מרווה טריה
- 1 קופסת שימורים אפונה "עדינה מהשדה"
- צרור שמיר טרי
- 1 כרישה
אופן ההכנה:
- מכינים את בצק הפסטה: מוזגים באיטיות את המים אל תוך קמח הדורום תוך כדי ערבוב. לשים את הבצק עם הידיים עד לקבלת גוש אלסטי, מכסים את הפסטה בניילון נצמד ושמים במקרר למשך כחצי שעה.
- בינתיים עוברים להכנת המילוי:
טוחנים את האפונה בבלנדר מוט.
מערבבים עם שני ממרחי הגבינה הטבעונים משומשו, קצת פרמזן טבעוני משומשו וטיפת שמן זית, ממליחים לפי הצורך.
מכניסים את המילוי לשק זילוף ומכניסים למקרר עד ליצירת הרביולי עצמם. - מוציאים את הבצק אשר הפך לגוש אלסטי ואחיד מהמקרר ומכינים את הרביולי:
פותחים שכבה תחתונה של הבצק במכונת פסטה (מומלץ להגיע עד למספר 5 מבחינת העובי).
מניחים את המילוי בעזרת שק הזילוף או כפית וסוגרים עם עוד שכבה של פסטה מרודדת באותו העובי.
מומלץ להרטיב טיפה את השכבה העליונה עם קצת מים כדי שהיא תדבק היטב לשכבה התחתונה.
חותכים בצורת רביולי. - מרתיחים סיר של מים עם חופן גדול של מלח גס
- כשהמים רותחים, מכניסים את הרביולי. הרביולי מגיעים לרמת ההכנה הרצויה כשתי דקות אחרי שהם צפים.
- בינתיים מכינים את הרוטב:
ממיסים חמאה הטבעונית משומשו במחבת חמה ומטגנים את הקרישה חתוכה לעיגולים דקים. מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד מספר דקות. - כשהרביולי מוכנים, מוציאים אותם מהמים ומכניסים אותם למחבת עם הרוטב לשלושים שניות נוספות.
- מגישים עם קצת שמיר טרי לקישוט.
בתיאבון !
צילום:
נמרוד סונדרס
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד
המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
פיצה כמו במילאנו באיטליה
קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני
פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו
אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו
לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור
ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת
"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.