"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.

מתכון של נדיה אליס
מתכון למאפה טבעוני יפיפה, חגיגי וטעים באופן מיוחד במילוי מגורדת "משומשו" והפתעות נוספות, נפלא לאירוח או כשסתם מתחשק להפתיע את בני המשפחה.
"שמש" מבצק עלים ממולא כל טוב כולל מגורדת טבעונית, לצד סלסת עגבניות.
מצרכים:
מצרכים לסלט:
  • 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים 
  • שן שום אחת קטנה
  • מלח
  • מרווה קצוצה 
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום (לאחר הפרדת העלים מהגבעולים) יחד עם הקישוא, כמות נכבדה של שמן זית  ו-1/4 כוס מים.
  2. את התערובת הטחונה (סוג של "פסטו") מעבירים לקערה, מוסיפים קמח שקדים וממליחים.
  3. על משטח עבודה פותחים את גליל הבצק וקורצים שני עיגולים גדולים (בעזרת תבנית אפיה או קערה גדולה).
  4. מעבירים אחד מהעיגולים (אשר ישמש כבסיס) לתבנית המרופדת בנייר אפיה.
    מורחים כ-6 כפות של ממרח הפסטו על הבצק ומפזרים 3-4 חופנים של מגורדת טבעונית משומשו. 
  5. סוגרים את הבצק באמצעות העיגול השני ומניחים כוס במרכז העיגול ממנה מתחילים לחתוך "קרני שמש" עד שולי הבצק. מסובבים כל "קרן" על עצמה פעמיים.
  6. מברישים את ה"שמש" עם מעט שמן זית ומכניסים אותה לאפיה של כ-20 דקות בתנור אשר חומם מראש (180 מעלות).
  7. בינתיים טוחנים את העגבניות במעבד מזון עד לקבלת סלסה גסה.
  8. מעבירים לקערה קטנה, ממליחים, מוסיפים את שן השום כשהיא חתוכה לחצי ומכסים עם כמות נדיבה של שמן זית.
  9. כאשר ה"שמש" אפויה, מגישים אותה יחד עם סלסת עגבניות – בכדי לקבל נראות מרשימה ניתן להניח את הסלסה במרכז ה"שמש".

בתיאבון

צילום:

נמרוד סונדרס

הצעת הגשה:

התמונה להמחשה בלבד

המתכונים של נדיה אליס
נדיה אליס
נדיה אליס, השפית הטבעונית המפורסמת. נולדה וגדלה במילאנו, איטליה, והפכה טבעונית במרוצת השנים. נדיה לא וויתרה על האוכל האיטלקי ומוכיחה שניתן לשחזר את אותן המנות מהמטבח האיטלקי המסורתי, עם אותם הטעמים, הצבעים והמרקמים שלו, אבל על טהרת הטבעונות. נדיה, עושה שימוש בתחליפים האיכותיים של "משומשו" ומציגה מגוון מתכונים טבעוניים מומלצים ואהובים.
מתכונים נוספים של: נדיה אליס
פיצה כמו במילאנו באיטליה רביולי טבעונים במילוי גבינות משומשו וקרם אפונה, ברוטב חמאה ומרווה. קרפים טבעונים ממולאים בגבינות טבעוניות, ותרד ברוטב בשמל ופרמזן טבעוני פשטידת ברוקולי וגבינות טבעוניות משומשו אורז בתנור ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן טבעוניים משומשו לזניה פרימאוורה (PRIMAVERA) טבעונית בתנור ניוקי אלה רומנה בגרסה טבעונית מושלמת