שקיות מנגולד טבעוניות
מתכון של שאול בן-אדרת
ביס טבעוני מושלם ! עלי מנגולד רכים ממולאים בכל טוב, שוחים ברוטב משגע. פשוט אליפות !
מצרכים:
- 8 עלי מנגולד שלמים חלוטים
- חבילת קוסקוס (ממנה נשתמש רק בכוס קוסקוס מוכן אחת)
- 2 בשרי חציל מ- 2 חצילים שרופים וקלופים על האש
- גבינת שמנת משומשו טבעונית בטעם טבעי (אפשר גם צהובה משומשו או מלוחה משומשו)
- גרידת לימון
- 1 כוס ארטישוק ירושלמי מבושל קלוף וחתוך לקוביות קטנות או פול מקולף
- 1 כוס בצל מקורמל
- שמן תרסיס זית
מצרכים לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות זרעי עגבניות
- 2 כפות עלי זעתר טרי
- 1 כף קצח
- 4 כפות גבינת שמנת משומשו
- 2 כפות זיתי טאסוס קצוצים
אופן ההכנה:
- חולטים עלי המגולד ומורידים את הגבעול
- מכינים קוסקוס מלא להכנה מהירה על פי הוראות היצרן
- קולים חציל
- קולפים פול או ארטישוק ירושלמי
- מקרמלים בצל
- מניחים על כל עלה מנגולד קוסקוס, כף בשר חצילים, כף ארטישוק ירושלמי/פול, כף בצל מקורמל, כף גבינת שמנת משומשו בטעם טבעי.
- מגלגלים וסוגרים את העלים.
- מניחים בתבנית אפיה ומרססים עם שמן.
- אופים בחום של 200 מעלות כ – 10 דקות.
- מפזרים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על צלחת.
- מניחים את שקית ההפתעה של המנגולד במרכז הצלחת עם הרוטב.
הצעת הגשה:
התמונה להמחשה בלבד
המתכונים של שאול בן-אדרת
שאול בן אדרת, אחד השפים הבולטים והמוערכים בעולם הקולינריה הישראלי, המתמחה ברזי המטבח הצרפתי ובעליהן של מסעדות שף מהחמות והמובילות בארץ. בנוסף, בן אדרת, מנחה תכניות בישול, כותב טור בעיתון, מעביר סדנאות ומתמחה בייעוץ קולינרי. עם הטאץ' הייחודי לו, מציג בן אדרת מנות טבעוניות, בשילוב המוצרים המיוחדים של משומשו".
מתכונים נוספים של: שאול בן-אדרת
בורקס טבעוני במילוי דלעת, תרד וגבינה טבעונית "משומשו"
פלאק פניר טבעוני עם גבינה מלוחה טבעונית "משומשו"