שקשוקה טבעונית
מתכון לארוחת בוקר חורפית מושלמת, שקשוקה טבעונית עם רוטב עגבניות סמיך. פשוט, טעים ומנחם.

מצרכים:
מצרכים לרוטב:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- 10 עגבניות בשלות קצוצות דק
- 2 שיני שום גדולות כתושות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית מכל תבלין: כמון, שבבי צ'ילי מלח פלפל
- מלוחה משומשו
- מים במידת הצורך
מצרכים ל'ביצים טבעוניות'
- 150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות (חצי חבילה)
- ⅔ כוס גרגירי תירס (מוכנים לאכילה)
- 4 כפות קמח כלשהו (עדשים / חומוס / כוסמין וכו)
- 1 כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, חומץ, מלח שחור (לא חובה),
- חרדל 1/2 כפית כורכום
- 2 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה) מלח על פי טעם מים על פי צורך
אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
- במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל עד שמזהיב
- להוסיף פלפל וגמבה ולטגן יחד כמה דקות עד שמתרכך וצרוב
- להוסיף עגבניות ושום ולבשל עד שהעגבניות הופכות לרוטב אחיד
- להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב טוב
- להוסיף מים במידת הצורך
- לכסות ולבשל 5 דקות
הכנת 'ביצים טבעוניות':
- להניח את כל המרכיבים במעבד מזון לעבד למשחה חלקה (להוסיף מים רק כדי לעזור למעבד מזון לטחון למשחה חלקה)
- להעביר כפות של בלילה לרוטב ברווחים בכל רחבי המחבת
- לפורר מעל חתיכות של מלוחה משומשו
- לכסות את המחבת ולבשל מכוסה על אש קטנה 10-15 דקות (לבדוק מדי פעם שלא נגמרים הנוזלים)
- כשבלילת ה'ביצים' יחסית יציבה למגע, לכבות את האש
- להניח בצד כמה דקות להתייצבות ולהגיש חם
בתיאבון !