שקשוקה טבעונית

מתכון לארוחת בוקר חורפית מושלמת, שקשוקה טבעונית עם רוטב עגבניות סמיך. פשוט, טעים ומנחם.
שקשוקה טבעונית
מצרכים:

מצרכים לרוטב:

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 10 עגבניות בשלות קצוצות דק
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מכל תבלין: כמון, שבבי צ'ילי מלח פלפל 
  • מלוחה משומשו
  • מים במידת הצורך

מצרכים ל'ביצים טבעוניות'

  • 150 גרם טופו קשה חתוך לקוביות (חצי חבילה)
  • ⅔ כוס גרגירי תירס (מוכנים לאכילה)
  • 4 כפות קמח כלשהו (עדשים / חומוס / כוסמין וכו)
  • 1 כפית כל מרכיב: אבקת אפייה, חומץ, מלח שחור (לא חובה),
  • חרדל 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות שבבי שמרי בירה (לא חובה) מלח על פי טעם מים על פי צורך
אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

  1. במחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל עד שמזהיב
  2. להוסיף פלפל וגמבה ולטגן יחד כמה דקות עד שמתרכך וצרוב
  3. להוסיף עגבניות ושום ולבשל עד שהעגבניות הופכות לרוטב אחיד
  4. להוסיף רסק עגבניות ותבלינים ולערבב טוב
  5. להוסיף מים במידת הצורך
  6. לכסות ולבשל 5 דקות

הכנת 'ביצים טבעוניות':

  1. להניח את כל המרכיבים במעבד מזון לעבד למשחה חלקה (להוסיף מים רק כדי לעזור למעבד מזון לטחון למשחה חלקה)
  2. להעביר כפות של בלילה לרוטב ברווחים בכל רחבי המחבת
  3. לפורר מעל חתיכות של מלוחה משומשו
  4. לכסות את המחבת ולבשל מכוסה על אש קטנה 10-15 דקות (לבדוק מדי פעם שלא נגמרים הנוזלים)
  5. כשבלילת ה'ביצים' יחסית יציבה למגע, לכבות את האש
  6. להניח בצד כמה דקות להתייצבות ולהגיש חם

בתיאבון !