בייגל'ה ירושלמי ממולא מלוחה 5% משומשו וזעתר

כמות ל-8 יחידות אישיות
- 3 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן (500 גרם)
- כף שמרים יבשים
- כף גדושה סוכר קנים
- כפית מלח
- רבע כוס שמן זית (50 גרם)
- כוס מים (250 גרם)
למלית:
- חבילת גוש גבינה טבעונית מלוחה 5% משומשו
- חופן תערובת תיבול זעתר
לציפוי:
- רבע כוס מים
- 2 כפות סילאן
- רבע כוס שומשום
- כפית קצח (אפשר גם להחליף בשומשום שחור)
- כפית מלח גס
להכנת הבצק - נשקול קמח, שמרים, סוכר ומלח בקערת מיקסר ונתחיל לערבב עם וו לישה. נוסיף שמן זית ומים ונמשיך לעבד עד קבלת בצק (אמור להיות בצק רך אבל שומר על צורתו ולא דביק מידי למגע, אפשר להוסיף מעט מים לפי הצורך לקבלת המרקם הרצוי) נכסה במגבת ונניח בצד לשעה להכפלת הנפח. לאחר ההתפחה נחלק ל-8 כדורים שווים (אם דביק מדי אפשר לקמח מעט את הידיים).
נחתוך את גוש הגבינה לצורת אצבעות דקות וארוכות.
נערבב בקערית קטנה מים וסילאן.
נערבב בצלחת שטוחה שומשום וקצח.
ניצור מכל כדור בצק צורה של נחש ארוך, נשטח ונפתח את הבצק לעובי כ1 ס"מ. נניח לאורך מרכז הבצק 2 מקלות גבינה עם רווח ביניהן ונפזר לאורך הגבינה כף זעתר. נסגור את הבצק מעל המלית. נהדק וניצור צורת בייגלה אליפסי.
נסדר בתבנית אפייה, נכסה במגבת ונניח בצד לחצי שעה להתפחה שנייה. נמרח מעל המאפים את מי הסילאן ונפזר שומשום וקצח בנדיבות. נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ונאפה כ-20 דקות עד הזהבה יפה.
בתאבון!
קישור לבלוג: https://www.facebook.com/veganrut/
קישור לאתר: https://veganrut.com/
