מניפת חציל ממולאת טחון משומשו על מצע רוטב ירקות שרופים.
- חבילת טחון מהצומח משומשו 500 גרם (ניתן למצוא בחנות האונליין בלבד)
- 2 חצילים גדולים וארוכים
- 3-4 כפות שמן זית
- כף כמון
- כף פפריקה מעושנת
- כף אבקת שום גבישי
- כף חוויג'
- כפית בהרט
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית טימין מיובש
לרוטב:
- 3 פלפלים אדומים
- 3 עגבניות
- ראש שום
- 1 בצל גדול
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות רוטב סויה
לערבב היטב בקערה טחון מהצומח עם כל התבלינים.
לשטוף את החצילים.
לחצילים - בעזרת סכין ליצור פרוסות לאורך גוף החציל עד הראש דקות ככל הניתן, זהירות לשמור על ראש החציל שלם ומחובר. למרוח את החציל בשמן זית. לעגל כל פרוסה, להניח חופן מלית טחון מהצומח ולדחוף את הקצה בין הפרוסות ליצירת צורת קשת סגורה ממולאת. להניח על תבנית תנור ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כחצי שעה עד השחמה יפה.
לרוטב - לחתוך גס עגבניות ופלפלים, לקלף שום ולהפריד לשיניים, לקלף בצל ולחתוך גס. להניח את הירקות על תבנית תנור, ולערבב עם שמן זית ורוטב סויה. לאפות בתנור שחומם מראש למקסימום 250 מעלות כ-20 דקות עד שמתחיל להישרף בקצוות, אם משחים לכם מהר מידי הורידו את התבנית לתחתית התנור או הנמיכו מעט את החום. לצנן ולטחון במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד. ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר עד שבוע.
להגשה - נמרח מעט רוטב חם בתחתית צלחת הגשה ונניח עליו בעדינות את מניפת החציל. ונקשט במעט פטרוזיליה קצוצה מעל.
בתאבון!
קישור לבלוג: https://www.facebook.com/veganrut/
קישור לאתר: https://veganrut.com/