מניפת חציל ממולאת טחון משומשו על מצע רוטב ירקות שרופים.

מתכון של טבעונרות
פרוסות חציל דקות מגולגלות לתוך עצמן ממולאות במלית רכה ומתובלת של טחון מהצומח משומשו יושבות על מצע מטריף של ירקות שרופים בתנור טחונים לרוטב ממכר. ארוחה מפוארת ומרשימה אבל מהירה להכנה, מזינה ובריאה, המתאימה לכל אירוע חגיגי או סתם ארוחת ערב של אמצע שבוע.
מניפת חציל ממולאת טחון משומשו על מצע רוטב ירקות שרופים.
מצרכים:
  • חבילת טחון מהצומח משומשו 500 גרם (ניתן למצוא בחנות האונליין בלבד)
  •  2 חצילים גדולים וארוכים
  •  3-4 כפות שמן זית
  • כף כמון
  • כף פפריקה מעושנת
  • כף אבקת שום גבישי
  • כף חוויג'
  • כפית בהרט
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית טימין מיובש

לרוטב:

  •  3 פלפלים אדומים
  •  3 עגבניות
  • ראש שום
  • 1 בצל גדול
  • 5 כפות שמן זית
  • 3  כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:

לערבב היטב בקערה טחון מהצומח עם כל התבלינים.

לשטוף את החצילים.

לחצילים - בעזרת סכין ליצור פרוסות לאורך גוף החציל עד הראש דקות ככל הניתן, זהירות לשמור על ראש החציל שלם ומחובר. למרוח את החציל בשמן זית. לעגל כל פרוסה, להניח חופן מלית טחון מהצומח ולדחוף את הקצה בין הפרוסות ליצירת צורת קשת סגורה ממולאת. להניח על תבנית תנור ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כחצי שעה עד השחמה יפה.

לרוטב - לחתוך גס עגבניות ופלפלים, לקלף שום ולהפריד לשיניים, לקלף בצל ולחתוך גס. להניח את הירקות על תבנית תנור, ולערבב עם שמן זית ורוטב סויה. לאפות בתנור שחומם מראש למקסימום 250 מעלות כ-20 דקות עד שמתחיל להישרף בקצוות, אם משחים לכם מהר מידי הורידו את התבנית לתחתית התנור או הנמיכו מעט את החום. לצנן ולטחון במעבד מזון עד לקבלת ממרח אחיד. ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר עד שבוע.

להגשה - נמרח מעט רוטב חם בתחתית צלחת הגשה ונניח עליו בעדינות את מניפת החציל. ונקשט במעט פטרוזיליה קצוצה מעל.

בתאבון!

קישור לבלוג: https://www.facebook.com/veganrut/
קישור לאתר: https://veganrut.com/

המתכונים של טבעונרות
טבעונרות
אני רות, נכון שהשם טבעונרות נשמע עכשיו הרבה יותר הגיוני? 😉 אני טבעונית מסיבות מוסריות ונהנית מטבעונות כבר למעלה מעשור. ככל שעובר הזמן אני מעמיקה את ההיכרות שלי עם עולם חומרי הגלם המופלא שלטבע יש להציע ונהנית מכל רגע. השאיפה שלי בתחום היא לחדש! לבנות מתכונים מיוחדים, יצירתיים ומקוריים, לגלות חומרי גלם חדשניים ולהפתיע כל פעם מחדש עם מנה מעניינת וטעימה. מזמינה אתכם להצטרף אלי למסע המופלא בעולם הבישול הטבעוני מלא הטעם, המוסר והשמחה!
מתכונים נוספים של: טבעונרות
סופגניות בייבי מגבינת שמנת משומשו עוגיות חמאה כמו של פעם ! אמפנדס NoTuna משומשו קציצות קבב מטחון משומשו ראפ טורטייה סלק עם פסטרמה טבעונית ויגרדן סלט NOTUNA נפלא סלט עשיר ומרענן במיוחד לשולחן החג בורקס דפי אורז ממולאים בסלמי טבעוני ויגרדן