ראפ טורטייה סלק עם פסטרמה טבעונית ויגרדן

מתכון של טבעונרות
טורטיות סלק ורודות משגעות ללא גלוטן ! מגולגלות לראפ ממולאות ממרח חומוס צהוב עשוי מעדשים כתומות, פסטרמה משומשו טבעונית, עלי רוקט ירוקים, פלפל אדום קלוי ובצל סגול . כל כך קלות להכנה, בריאות ומלאות חלבון!
ראפ טורטייה סלק עם פסטרמה טבעונית ויגרדן
מצרכים:
  • חבילת פסטרמה טבעונית ויגרדן
  • עלי רוקט/ארוגולה
  • בצל סגול קטן
  • 3 פלפל אדום שלוק
  • שמן זית
  • ממרח חומוס עדשים כתומות
  • טורטיות סלק

מצרכים לטורטיות סלק (כ- 8 יחידות)

  • 2 סלקים (כ- 400 גרם)
  •  כוסות קמח עדשים (כ- 300 גרם)
  •  2 כוסות מים
  • כפית מלח
  • 2 כפות שבבי בצל מיובש (לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית

מצרכים לחומוס עדשים כתומות:

  • כוס עדשים כתומות (200 גרם)
  • כוס וחצי מים (360 גרם)
  • 1 בצל קטן קצוץ (לא חובה)
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כפית שטוחה מלח חצי
  • כוס טחינה גולמית (100 גרם)
אופן ההכנה:

הכנת הטורטיות

  • נקלף את הסלק ונחתוך גס. נטחן בבלנדר את כל המצרכים לקבלת בלילה אחידה, חלקה ונוחה למזיגה. נמזוג מלוא מצקת מהבלילה למחבת נון סטיק רחבה אין צורך לשמן את המחבת בעזרת גב כף או נענוע המחבת נשטח את הבלילה לצורת הטורטייה.
  • לאחר כ-5 דקות, כאשר צדדי הטורטייה מתייבשים מספיק נהפוך בזהירות ונבשל את הצד השני עוד כדקה. נמשיך כך עד גמר הבלילה. (ניתן להקפיא הטורטיות עם נייר אפייה ביניהן להפרדה שלא ידבקו זו לזו. אחרי הפשרה, מומלץ לחמם מעט שוב על מחבת).

 הכנת חומוס עדשים

  • נשים בסיר את כל המצרכים מלבד הטחינה הגולמית, נכסה ונביא לרתיחה. ננמיך את האש ונבשל כ-20 דקות עד התרככות וצמצום הנוזלים. נצנן מעט, נעביר למעבד מזון, נוסיף טחינה ונטחן עד קבלת ממרח חלק ואחיד (אם דליל מדי ניתן להוסיף עוד מעט טחינה ואם סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים), נטעם ונוסיף מלח במידת הצורך. (ניתן לשמור בקופסא במקרר עד שבוע).

להכנת הראפ

  • נחתוך פאות פלפל אדום, נערבב עם שלוק שמן זית ונאפה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות עד שמשחים ומתרכך. נצנן מעט.  
  • נניח טורטייה על משטח עבודה, נמרח חומוס עדשים, נפזר עלי רוקט, נניח פרוסות פסטרמה משומשו בנדיבות, פלפל קלוי וטבעות בצל סגול.
  • נגלגל ולפני ההגשה נחצה כל ראפ לחצי.

בתאבון!

קישור לבלוג: https://www.facebook.com/veganrut/
קישור לאתר: https://veganrut.com/

המתכונים של טבעונרות
טבעונרות
אני רות, נכון שהשם טבעונרות נשמע עכשיו הרבה יותר הגיוני? 😉 אני טבעונית מסיבות מוסריות ונהנית מטבעונות כבר למעלה מעשור. ככל שעובר הזמן אני מעמיקה את ההיכרות שלי עם עולם חומרי הגלם המופלא שלטבע יש להציע ונהנית מכל רגע. השאיפה שלי בתחום היא לחדש! לבנות מתכונים מיוחדים, יצירתיים ומקוריים, לגלות חומרי גלם חדשניים ולהפתיע כל פעם מחדש עם מנה מעניינת וטעימה. מזמינה אתכם להצטרף אלי למסע המופלא בעולם הבישול הטבעוני מלא הטעם, המוסר והשמחה!
מתכונים נוספים של: טבעונרות
סופגניות בייבי מגבינת שמנת משומשו עוגיות חמאה כמו של פעם ! אמפנדס NoTuna משומשו קציצות קבב מטחון משומשו סלט NOTUNA נפלא סלט עשיר ומרענן במיוחד לשולחן החג בורקס דפי אורז ממולאים בסלמי טבעוני ויגרדן מניפת חציל ממולאת טחון משומשו על מצע רוטב ירקות שרופים.